Godisaskar

I vår släkt har vi en tävling på julafton vi är ganska många och då vi måste vänta på att kossor ska mjölkas så är det  ett bra tidsfördriv dessutom är vi halvgalna hela högen så det kan bli hur galet som helst.

För 2år sedan hade vi pepparkakshustävling (vårt bidrag hittar ni här) och i fjol var det efterätter och i år handlar det om ljuslyktor den senare tänker jag inte avslöja hur min ska bli men förra årets efterrättsbidrag ser ni härDSC_0014

Jag vek 26st små askar (jag är galen jag vet) jag passade på att använda julpapper som blivit liggande år efter år eller papper som passade till julen.

DSC_0016

Här var egentligen inte asken den viktigaste utan innehållet det var pepparkakskola, körbärsknäck, chilitryffel, kaffetryffel och macarons med choklad och polkagrisfyllning. Vi hade nämligen 6 bestämda smaker där vi fick välja 5 så det var inga enklat kombinationer. Tyvärr blev jag slagen med en hårsmån av mina föräldrar men var nöjd ändå och framförallt var alla  så nöjda över sina askar som dom fick ta med sig hem.

Man behöver ju inte vara lika galen som jag och göra 26st men det är verkligen fina gåbortpresenter med lite hemmagjort godis (eller köpt) och sedan kanske ett rött band runt om.

jag hade ingen mall till askarna utan vek efter de mått som passade mitt innehåll bäst dock var botten ½cm mindre än locket men man får prova sig fram lite.Ulricas signatur

Annonser

Single Post Navigation

One thought on “Godisaskar

  1. Helt underbara askar 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: